Stonehenge News and Information

From 1968 until 2013, the visitor facilities at Stonehenge amounted to a collection of brutalist concrete bunkers,  and a small car park almost opposite the monument alongside the old A344 road, with a subway below the road so that visitors could safely reach the stones. The old visitor centre was opened with much fanfare, and a ceremonial gold key.

subway opening 1968

key

As visitor numbers increased year on year these facilities (latterly expanded by the addition of some portakabins) rapidly became overwhelmed, eventually being described as “a national disgrace” in Parliament.

old_visitor_centre

After endless consultations and arguments, with almost a dozen options being tabled and rejected, eventually a location was found over a mile and a half away to the west that was chosen for the new Visitor Centre. The A344 road past the monument was closed and grassed over, the old facilities and car park decommissioned and in December 2013 the new centre…

View original post 914 more words